Εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή

Εγγραφείτε στο
newsletterΤι κάνει το WWF Ελλάς Εκτύπωση E-mail

Το WWF Ελλάς δε θα μπορούσε να μείνει αδιάφορο μπροστά σε μια παγκόσμια απειλή. Με επιστημονικές μετρήσεις και έρευνες, δημιουργία και εφαρμογή μοντέλων για την κλιματική αλλαγή, άσκηση πίεσης σε πολιτικό επίπεδο, συνεργασίες με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και κυρίως, ευαισθητοποίηση των πολιτών, το WWF Ελλάς προσπαθεί εδώ και χρόνια να κινητοποιήσει σε πολλαπλά επίπεδα με έναν στόχο: Η Ελλάδα να μπει στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης και να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα αποτροπής της κλιματικής αλλαγής. Οι λύσεις υπάρχουν, και το WWF αγωνίζεται για την άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή τους.
Από το 2007 το WWF Ελλάς υλοποιεί την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και άσκησης πολιτικών πιέσεων με τίτλο «Το κλίμα είναι στο χέρι σου». Μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια, η οργάνωση έχει καταφέρει πολλά, με ελάχιστους πόρους.

Δείτε τα αποτελέσματα της 1ης φάσης της εκστρατείας

Στα πλαίσια της εκστρατείας:

  • Ενημερώνουμε τους πολίτες για τις δράσεις που μπορούν να αναλάβουν
  • Καταστρώνουμε και υλοποιούμε θεματικές καμπάνιες, για θέματα μείζονος ενδιαφέροντος
    • Δείτε μερικές από τις θεματικές μας εκστρατείες (Ώρα της Γης, Κοπεγχάγη, Ώρα εκλογών)
  • Πιέζουμε την Πολιτεία για σωστή προώθηση των ΑΠΕ και έμφαση στην εξοικονόμηση, για μια προσεκτική και καλά σχεδιασμένη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη
  • Εκπαιδεύουμε παιδιά και δασκάλους για την ενέργεια και το κλίμα
  • Επιδιώκουμε συνεργασίες με επιχειρήσεις με στόχο την μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος και την προώθηση πράσινων προϊόντων
  • Σχεδιάζουμε για το μέλλον, προτείνοντας πράσινες λύσεις για την οικονομική κρίση
  • Καταφέραμε πολλά, μπορούμε ακόμα περισσότερα. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.

Τι κάνει τοWWF

Οι λύσεις που επιδιώκουμε

1η λύση: Πολιτικές πρωτοβουλίες για το κλίμα
Η ανάληψη ισχυρών πρωτοβουλιών της Ελληνικής Πολιτείας για την μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, την βελτίωση του ενεργειακού μίγματος και τον ορισμό ενός διαφανούς πλαισίου διατομεακών δράσεων είναι βασική προϋπόθεση για την στροφή της Ελλάδας προς μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία.

2η λύση: Στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Οι ΑΠΕ, όπως ο ήλιος, ο άνεμος, τα ποτάμια και οι οργανικές ύλες όπως το ξύλο είναι πηγές ενέργειας που η προσφορά τους δεν εξαντλείται πρακτικά ποτέ. Η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ δεν συντελεί στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, βοηθά στην καλυτέρευση των περιβαλλοντικών συνθηκών και φέρνει πολλές νέες θέσεις εργασίας. Βασική προϋπόθεση είναι η ορθή διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα, με διαφάνεια στις αποφάσεις και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

3η λύση: Εξοικονόμηση ενέργειας
Πέρα από τη στροφή σε ΑΠΕ, είναι απαραίτητος ο περιορισμός της αλόγιστης χρήσης ενέργειας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για την ΕΕ-15, εντός της επόμενης δεκαετίας είναι εφικτή η εξοικονόμηση ενέργειας κατά 20%. Μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει λιγότερη παραγωγή ενέργειας, και κατ' επέκταση λιγότερες εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Ειδικά για την Ελλάδα, λιγότερη κατανάλωση ενέργειας στα νοικοκυριά σημαίνει άμεσο οικονομικό κέρδος.

 

Βρείτε μας στο...


 
all rights reserved © copyright 2007 WWF Hellas
 
Buy Adobe Premiere Pro CC CheapThere are three major facts that should be watched out for in all payday loans in the United States.